Author Topic: Contest 25 opnieuw verven  (Read 417 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

rolfvdbogaerde

  • Guest
Contest 25 opnieuw verven
« on: 15 November, 2015, 19:05:42 »
Goedenavond,

Sinds een halfjaar zijn wij eigenaar van een Contest 25, maar deze is heel lelijk geschilderd (het dek). Het zijn (denk ik) 4 of 5 lagen verf op elkaar, waarvan de laatste heel dik is met veel oneffenheden. Er is ook over het anti-slip profiel heen geschilderd, waardoor de verf ook de functie hiervan nagenoeg opheft. Nu zijn wij met man en macht aan het proberen het bovenwaterschap helemaal kaal te halen (op de romp na), om dit opnieuw te verven.

Wij hebben alles al schoongemaakt en ontvet en zijn gister begonnen met schuren met een excentrische schuurmachine korrel 40 en een delta schuurmachine korrel 60. Echter gaat dit zeer traag en na vele uren schuren zien wij amper resultaat. Is er een manier om dit sneller te doen?

Wij denken nu aan meerdere opties:
- met afbijts/thinner proberen het dek schoon te krijgen
- marine shaver (of gaat dit te diep, wil de gelcoat intact laten?)
- gel plane (zelfde verhaal?)

Wat denken jullie hiervan? Betere manieren?

Offline paperino

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 509
  • Gender: Male
  • "Paperino"
Re: Contest 25 opnieuw verven
« Reply #1 on: 15 November, 2015, 23:16:42 »
Sorry,

schuren tot op de gelcoat is volgens mij de enige optie.
Daarna de antislip eerst weer ruw maken door bijvoorbeeld deze te schilderen met epoxy + zilverzand of kristalsuiker. Vervolgens de hele opbouw in de 2K Double coat rollen/kwasten. Je kunt ook het antislip deel later doen met antislipverf van Doublecoat.
Veel werk.....

Succes!

Gr. Eric

C35/37  "Paperino"

Offline pieter2

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 363
Re: Contest 25 opnieuw verven
« Reply #2 on: 15 November, 2015, 23:25:40 »
Ik denk niet dat je de verf op het deel van de antislip profilering weg krijgt met schuren. De verf zit in de dalen van de profilering. Je moet dan de hele gelcoat / profilering wegschuren, dat lijkt me lastig. Wellicht de verf gewoon laten zitten in de dalen en dan er over heen verven met een antislip verf. Pas wel op welke verfsoorten je op elkaar gaat smeren.
Je kan ook eens proberen op een plekje om de hele profilering weg te krabben met een hardstalen krabber en een fohn er bij. En daarna natuurlijk schuren. Wellicht dat dat er nog redelijk netjes uit ziet, maar ik vrees van niet.

Contest 29

 


BJSoft